Bővebben: Márton napA középkor egyik legnépszerűbb szentjét ünnepeljük november 11-én.

317 körül született Szent Márton, aki már fiatal korában is nagylelkűségéről és jóakaratáról volt híres – segítette a szegényeket, elesetteket és betegeket, az emberek ezért pedig olyannyira szerették, hogy püspökké akarták avatni. Erre viszont főhősünk már kevésbé vágyott, ezért a kinevezés elől el is bújt – egy libaólba, ahol az állatok hangoskodásukkal azonnal lebuktatták, így Márton püspök, majd később szent lett.

  Bővebben: Márton nap

Bővebben: Hejce nyári táborImmáron második alkalommal került megrendezésre a nyári tábor 14 fő sajátos nevelési igényű tanulóval.

A tábor helyszíne: Hejce

Időtartam: 2022.07.25.-2022.07.29.

  Bővebben: Hejce nyári tábor

Bővebben: Becsengettek“A gyermek a legtökéletesebb teremtmény, mert egyedül ő tudja megalkotni saját egyéniségét. A gyermek lelke lágy viaszhoz vagy fehér papírhoz hasonló, ahová magának a gyermeknek kell belevésni a képzeteket.”

  Bővebben: Becsengettek

Bővebben: Szent MártonSzent Márton ünnepnapjához, november 11-hez számos népszokás, néphit kapcsolódik Magyarországon. A Mezőkeresztesi Kézműves Alapítvány tagjai látogattak el hozzánk és egy fergeteges napot töltöttünk el együtt.

  Bővebben: Szent Márton

Bővebben: Október 23.Az iskola tanulói a Wesley János általános iskolások és a középiskolások műsorát tekintették meg.

  Bővebben: Október 23.

Bővebben: Október 6.Október 6-án tanórai keretek között zajlott a megemlékezés.

  Bővebben: Október 6.

Bővebben: Állatok világnapjaEz az esemény Assisi szent Ferenc nevéhez kapcsolódik, 1931-től emlékezzünk meg e nemes eseményről. A fenn maradt írások szerint Assisi szent Ferenc értett az állatok nyelvén.

  Bővebben: Állatok világnapja

Bővebben: Becsengettek2021.szeptember 01-én újból megnyitotta kapuit a tanulni vágyó diákok előtt a Wesley János Gyógypedagógiai Iskola. Iskolánk a hagyományokhoz híven kezdte meg a munkát, 39 fő sajátos nevelési igényű tanulóval.

  Bővebben: Becsengettek