Abaujkér Wesley Iskola
Az olasz győzelem után (Olaszország-Spanyolország 2:0) olasz pizzákat készítettünk.
A magyarok EB szerepléséhez GRATULÁLUNK!!
de most már Forza Italia!!
Hozzávalók:
0.5 kg liszt
2,8-3 dl víz
4-6 cl olaj
¼ élesztő
3 kv só
1 csipet cukor
szárított bazsalikom
szárított oregánó
lenmag
szezámmag
Elkészítés: összegyúrjuk a nyersanyagokat, kibucizzuk a tésztát (30 cm-es pizzához 30 dkg nyers tészta szükséges), nedves konyharuhát terítünk a tésztákra, hogy ne száradjanak ki. Fél óra pihentetés után már nyújthatjuk is a tésztát, paradicsomszósszal (hámozott paradicsomot sóval, borssal és friss bazsalikommal botmixerezünk) megkenjük, reszelt sajttal meghintjük és végül rátesszük a sonkát és kukoricát. Előmelegített sütőben 225 fokon kb. 10 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!
Készítette: 9/A és 10/A
![]() |
![]() |
![]() |