Szakiskola
Máglyarakás
Hozzávalók:
6 db kifli
4 db alma
1 db rumaroma
1 db citrom
5 dl lekvár
4 db tojás
cukor
A tepsit kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával. A kifliket karikázzuk, az almából szeleteket vágunk és egy kicsit megpároljuk kevés lében. A tepsi aljára kiflit teszünk, majd rá az almát, enyhén cukrozzuk, kevés rum aromával meglocsoljuk, reszelt citromhéjjal megszórjuk és lekvárral zárjuk a sort. Még egy réteget készítünk. Sütőbe helyezzük, először 20 percig sütjük 180 fokon, majd a tetejére rakjuk a tojásfehérjehabot és 5 percig sütjük tovább. Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Készítette: 10/A
Batyi Grasziela
Horváth Gabriella
Mata Tibor
Nagy Tamás
Húsleves
Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 db zeller
1 fej vöröshagyma
1 fej karalábé
¼ kelkáposzta
só
egész bors
250 g eperlevél
Hideg vízben felrakjuk főzni a húst. Ha felfőtt, lehabozzuk. Ízesítjük sóval és egész borsot adunk hozzá. Hozzáadjuk a zöldségeket, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, vöröshagymát, karalábét, kelkáposztát. Epelevéllel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Készítette: 10/A
Batyi Grasziela
Horváth Gabriella
Mata Tibor
Nagy Tamás