• Családi Bölcsőde

    Napközink az Abaújkéri Wesley Iskola keretein belül működő intézményi egység. Létrejöttének oka legfőképpen az iskolánkba járó fiatal szülők, akik a gyermek születése után nem tudják az iskolát befejezni, segítségre szorulnak.
  • Általános Iskola

    „Ahhoz, hogy a csemete lombkoronás fává növekedjen, sok-sok gondoskodásra van szüksége. Ahhoz, hogy a kisgyerekből hagyománytisztelő, okos felnőtt váljék, fejlődését a fához hasonlóan sok odafigyeléssel kell irányítani.”
  • Szakgimnázium

    A szakközépiskola nappali képzési formában négy évfolyamon működik egy-egy osztállyal. A tanulók a közismereti órák mellett szakmai oktatásban is részt vesznek.
  • Szakközépiskola

    Az abaújkéri Wesley János Iskola szakképzése egyidős az iskolával. Amikor 2005-ben a Magyarországi Evangélikus Testvérközösség átvette az ingatlant, az általános iskolával együtt szakiskolát is alapított. 
  • Kollégium

    A Wesley János Iskola Kollégiuma 40 férőhelyes, Abaújkér, Rákóczi u. 38. szám alatt található. Családias kialakítással biztosítja a bentlakó tanulók számára a nyugodt tanulás és a pihenés feltételeit.
  • Wesley Iskola könyvtára

    A Wesley Iskola könyvtára az iskola működéséhez, pedagógiai programjának megvalósításához, a neveléshez, tanításhoz, tanuláshoz szükséges dokumentumok rendszeres gyűjtését, feltárását, megőrzését,  

b_240_180_16777215_0_0_images_blog_093-elso-bejelentkezes-a-9-a-tol-01.jpgA menü: zöldségleves burgonyafőzelékkel

 

 

 

 

 

Burgonyafőzelék hagymás virslivel


Hozzávalók:

1 dl olaj
1 fej vöröshagyma
70 dkg burgonya

őrölt bors
babérlevél
szerecsendió
1 pár virsli

b_240_180_16777215_0_0_images_blog_093-elso-bejelentkezes-a-9-a-tol-02.jpgKockára vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darabolt burgonyát, felöntjük csontlével vagy vízzel, ízesítjük sóval, borsozzuk. Babérlevelet és reszelt szerecsendiót adunk hozzá. Tejfölös habarással sűrítjük, készre főzzük. Feltétnek kevés olajon megpirított hagymával és virslivel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Készítette: 9/A
Bodnár Boglárka
Horváth Elizabeth
Galyas Kálmán
Toldi Zsolt
Horváth Ádám

 

Zöldségleves

b_240_180_16777215_0_0_images_blog_093-elso-bejelentkezes-a-9-a-tol-03.jpgHozzávalók:

1 dl olaj
1 fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
¼ kelkáposzta
1 db burgonya
1 dl paradicsompüré

cukor
őrölt bors
bazsalikom
sajt

b_240_180_16777215_0_0_images_blog_093-elso-bejelentkezes-a-9-a-tol-04.jpgOlajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, ezen megpirítjuk a szeletelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret is. Felöntjük csontlével vagy vízzel. Ízesítjük sóval és kevés cukorral, fűszerezzük őrölt borssal. A végén hozzáadjuk a darabolt burgonyát és kelkáposztát. Végül kevés paradicsompürét és bazsalikomot adunk hozzá, majd készre főzzük. Reszelt sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Készítette: 9/A
Bodnár Boglárka
Horváth Elizabeth
Galyas Kálmán
Toldi Zsolt
Horváth Ádám

 

Eseményeink

Eseménynaptár

  

Friss hírek a Facebook-ról