• Családi Bölcsőde

    Napközink az Abaújkéri Wesley Iskola keretein belül működő intézményi egység. Létrejöttének oka legfőképpen az iskolánkba járó fiatal szülők, akik a gyermek születése után nem tudják az iskolát befejezni, segítségre szorulnak.
  • Általános Iskola

    „Ahhoz, hogy a csemete lombkoronás fává növekedjen, sok-sok gondoskodásra van szüksége. Ahhoz, hogy a kisgyerekből hagyománytisztelő, okos felnőtt váljék, fejlődését a fához hasonlóan sok odafigyeléssel kell irányítani.”
  • Szakgimnázium

    A szakközépiskola nappali képzési formában négy évfolyamon működik egy-egy osztállyal. A tanulók a közismereti órák mellett szakmai oktatásban is részt vesznek.
  • Szakközépiskola

    Az abaújkéri Wesley János Iskola szakképzése egyidős az iskolával. Amikor 2005-ben a Magyarországi Evangélikus Testvérközösség átvette az ingatlant, az általános iskolával együtt szakiskolát is alapított. 
  • Kollégium

    A Wesley János Iskola Kollégiuma 40 férőhelyes, Abaújkér, Rákóczi u. 38. szám alatt található. Családias kialakítással biztosítja a bentlakó tanulók számára a nyugodt tanulás és a pihenés feltételeit.
  • Wesley Iskola könyvtára

    A Wesley Iskola könyvtára az iskola működéséhez, pedagógiai programjának megvalósításához, a neveléshez, tanításhoz, tanuláshoz szükséges dokumentumok rendszeres gyűjtését, feltárását, megőrzését,  

b_240_180_16777215_0_0_images_blog_095-wesley-tal-2-szemelyre-a-10-a-tol-01.jpgBurgonyavariációk szaftos husikkal!!

 

 

 

 

 

 

Burgonya variációk

Hozzávalók:

1 kg burgonya
½ vöröshagyma

b_240_180_16777215_0_0_images_blog_095-wesley-tal-2-szemelyre-a-10-a-tol-02.jpgSzalmaburgonya: a burgonyát daraboljuk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük, a végén enyhén megsózzuk.
Chips: a burgonyát daraboljuk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük, a végén enyhén megsózzuk.
Hasábburgonya: a burgonyát daraboljuk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük, a végén enyhén megsózzuk.
Kockaburgonya: a burgonyát daraboljuk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük, a végén enyhén megsózzuk.
Fűszeres steak burgonya: a burgonyát héjában enyhén megfőzzük, cikkekre vágjuk, enyhén zsírozott tepsibe tesszük, sózzuk, kevés zöldfűszerrel megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.
Hagymás törtburgonya: a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Zsírban hagymát fonnyasztunk, a főtt burgonyát ráhelyezzük és összetörjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Készítette: 10/A
Batyi Grasziela
Batyi Krisztina
Horváth Gabriella
Mata Tibor
Nagy Tamás
Sándor Patrik

 

Sertéspörkölt

Hozzávalók:

70 dkg sertéslapocka
1 fej vöröshagyma
lecsó

őrölt bors
fűszerpaprika

Pörköltalapot készítünk, a finomra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, a tűzről lehúzva fűszerpaprikát teszünk bele. Sóval ízesítjük, fűszerezzük őrölt borssal. Beletesszük a darabolt húst, amikor félkész friss lecsót adunk hozzá. Készre főzzük.

Jó étvágyat kívánunk!

Készítette: 10/A
Batyi Grasziela
Batyi Krisztina
Horváth Gabriella
Mata Tibor
Nagy Tamás
Sándor Patrik

 

Sült oldalas

Hozzávalók:

70 dkg sertésoldalas
mustár
olaj

egész bors
fokhagyma

Az oldalast bepácoljuk, bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, fokhagymával, megkenjük kevés mustárral és meglocsoljuk olajjal. 1-2 óra után fóliázott tepsibe helyezzük, majd sütőben puhára sütjük. A végén levesszük a fóliát a tepsiről és pirosra sütjük a húst.

Jó étvágyat kívánunk!

Készítette: 10/A
Batyi Grasziela
Batyi Krisztina
Horváth Gabriella
Mata Tibor
Nagy Tamás
Sándor Patrik

 

Tzatziki

Hozzávalók:

80 dkg uborka
4 dl tejföl
4 dl joghurt
2 gerezd fokhagyma

őrölt bors
snidling
menta

Az uborkát vékony csíkokra vágjuk, nagy tálba helyezzük. Adunk hozzá natúr joghurtot és tejfölt. Sózzuk, borsozzuk. Zúzott fokhagymát, snidlinget és friss mentát adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

Készítette: 10/A
Batyi Grasziela
Batyi Krisztina
Horváth Gabriella
Mata Tibor
Nagy Tamás
Sándor Patrik

Eseményeink

Eseménynaptár

  

Friss hírek a Facebook-ról