b_240_180_16777215_0_0_images_blog_110-pizza-01.jpgAz olasz győzelem után (Olaszország-Spanyolország 2:0) olasz pizzákat készítettünk.
A magyarok EB szerepléséhez GRATULÁLUNK!!
de most már Forza Italia!!

 

 


Hozzávalók:

0.5 kg liszt
2,8-3 dl víz
4-6 cl olaj
¼ élesztő
3 kv só
1 csipet cukor
szárított bazsalikom
szárított oregánó
lenmag
szezámmag

b_240_180_16777215_0_0_images_blog_110-pizza-02.jpgElkészítés: összegyúrjuk a nyersanyagokat, kibucizzuk a tésztát (30 cm-es pizzához 30 dkg nyers tészta szükséges), nedves konyharuhát terítünk a tésztákra, hogy ne száradjanak ki. Fél óra pihentetés után már nyújthatjuk is a tésztát, paradicsomszósszal (hámozott paradicsomot sóval, borssal és friss bazsalikommal botmixerezünk) megkenjük, reszelt sajttal meghintjük és végül rátesszük a sonkát és kukoricát. Előmelegített sütőben 225 fokon kb. 10 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Készítette: 9/A és 10/A

 

 

b_240_180_16777215_0_0_images_blog_110-pizza-03.jpg   b_240_180_16777215_0_0_images_blog_110-pizza-04.jpg   b_240_180_16777215_0_0_images_blog_110-pizza-05.jpg