b_240_180_16777215_0_0_images_2015-16-tanev-cikk_105-rizsfelfujt.jpgRizsfelfújt házi Icu lekvárral (nyami), friss mentával és citrommal tálalva.

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

1 bögre rizs
1 liter tej

cukor
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
mazsola
tojás

Elkészítés: híg tejberizst készítünk egy csipet sóval és cukorral. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, a fehérjékből kemény habot készítünk, a mazsolát beáztatjuk. A kihűlt tejberizshez adjuk a habos tojássárgákat, a mazsolát és végül a fehérjehabbal lazítjuk. Előmelegített 190 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Készítette: 9/A és 10/A