b_240_180_16777215_00_images_blog_095-wesley-tal-2-szemelyre-a-10-a-tol-01.jpgBurgonyavariációk szaftos husikkal!!

 

 

 

 

 

 

Burgonya variációk

Hozzávalók:

1 kg burgonya
½ vöröshagyma

b_240_180_16777215_00_images_blog_095-wesley-tal-2-szemelyre-a-10-a-tol-02.jpgSzalmaburgonya: a burgonyát daraboljuk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük, a végén enyhén megsózzuk.
Chips: a burgonyát daraboljuk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük, a végén enyhén megsózzuk.
Hasábburgonya: a burgonyát daraboljuk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük, a végén enyhén megsózzuk.
Kockaburgonya: a burgonyát daraboljuk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük, a végén enyhén megsózzuk.
Fűszeres steak burgonya: a burgonyát héjában enyhén megfőzzük, cikkekre vágjuk, enyhén zsírozott tepsibe tesszük, sózzuk, kevés zöldfűszerrel megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.
Hagymás törtburgonya: a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Zsírban hagymát fonnyasztunk, a főtt burgonyát ráhelyezzük és összetörjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Készítette: 10/A
Batyi Grasziela
Batyi Krisztina
Horváth Gabriella
Mata Tibor
Nagy Tamás
Sándor Patrik

 

Sertéspörkölt

Hozzávalók:

70 dkg sertéslapocka
1 fej vöröshagyma
lecsó

őrölt bors
fűszerpaprika

Pörköltalapot készítünk, a finomra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, a tűzről lehúzva fűszerpaprikát teszünk bele. Sóval ízesítjük, fűszerezzük őrölt borssal. Beletesszük a darabolt húst, amikor félkész friss lecsót adunk hozzá. Készre főzzük.

Jó étvágyat kívánunk!

Készítette: 10/A
Batyi Grasziela
Batyi Krisztina
Horváth Gabriella
Mata Tibor
Nagy Tamás
Sándor Patrik

 

Sült oldalas

Hozzávalók:

70 dkg sertésoldalas
mustár
olaj

egész bors
fokhagyma

Az oldalast bepácoljuk, bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, fokhagymával, megkenjük kevés mustárral és meglocsoljuk olajjal. 1-2 óra után fóliázott tepsibe helyezzük, majd sütőben puhára sütjük. A végén levesszük a fóliát a tepsiről és pirosra sütjük a húst.

Jó étvágyat kívánunk!

Készítette: 10/A
Batyi Grasziela
Batyi Krisztina
Horváth Gabriella
Mata Tibor
Nagy Tamás
Sándor Patrik

 

Tzatziki

Hozzávalók:

80 dkg uborka
4 dl tejföl
4 dl joghurt
2 gerezd fokhagyma

őrölt bors
snidling
menta

Az uborkát vékony csíkokra vágjuk, nagy tálba helyezzük. Adunk hozzá natúr joghurtot és tejfölt. Sózzuk, borsozzuk. Zúzott fokhagymát, snidlinget és friss mentát adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

Készítette: 10/A
Batyi Grasziela
Batyi Krisztina
Horváth Gabriella
Mata Tibor
Nagy Tamás
Sándor Patrik