b_240_180_16777215_00_images_blog_093-elso-bejelentkezes-a-9-a-tol-01.jpgA menü: zöldségleves burgonyafőzelékkel

 

 

 

 

 

Burgonyafőzelék hagymás virslivel


Hozzávalók:

1 dl olaj
1 fej vöröshagyma
70 dkg burgonya

őrölt bors
babérlevél
szerecsendió
1 pár virsli

b_240_180_16777215_00_images_blog_093-elso-bejelentkezes-a-9-a-tol-02.jpgKockára vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darabolt burgonyát, felöntjük csontlével vagy vízzel, ízesítjük sóval, borsozzuk. Babérlevelet és reszelt szerecsendiót adunk hozzá. Tejfölös habarással sűrítjük, készre főzzük. Feltétnek kevés olajon megpirított hagymával és virslivel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Készítette: 9/A
Bodnár Boglárka
Horváth Elizabeth
Galyas Kálmán
Toldi Zsolt
Horváth Ádám

 

Zöldségleves

b_240_180_16777215_00_images_blog_093-elso-bejelentkezes-a-9-a-tol-03.jpgHozzávalók:

1 dl olaj
1 fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
¼ kelkáposzta
1 db burgonya
1 dl paradicsompüré

cukor
őrölt bors
bazsalikom
sajt

b_240_180_16777215_00_images_blog_093-elso-bejelentkezes-a-9-a-tol-04.jpgOlajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, ezen megpirítjuk a szeletelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret is. Felöntjük csontlével vagy vízzel. Ízesítjük sóval és kevés cukorral, fűszerezzük őrölt borssal. A végén hozzáadjuk a darabolt burgonyát és kelkáposztát. Végül kevés paradicsompürét és bazsalikomot adunk hozzá, majd készre főzzük. Reszelt sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Készítette: 9/A
Bodnár Boglárka
Horváth Elizabeth
Galyas Kálmán
Toldi Zsolt
Horváth Ádám