b_240_180_16777215_00_images_blog_086-keszulunk-a-szintvizsgara-01.jpgA végzős szakács osztály segítségével kipróbáltuk a vizsgamunkákat, a pogácsát és a kuglófot. Február 18-án lesz a falusi-vendéglátósok szintvizsgája. Szurkoljunk Nekik!!

 

 

 

 

 

 

 

Márvány kuglóf


Hozzávalók:

18 dkg vaj
6 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg finom liszt
b_240_180_16777215_00_images_blog_086-keszulunk-a-szintvizsgara-02.jpg1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál kakaó


A tojásokat szétválasztjuk, vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a tojásfehérjéből felvert habot, majd a sütőport és a lisztet. A fele tésztát beleöntjük a formába, a másik felét összekeverjük a kakaóporral és utána öntjük a formába. 180 fokon 40 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Készítette: 11/szakács osztály
Lakatos Barbara
Lakatos Szilvia
Tóth Anasztázia

 

Sajtos pogácsa

b_240_180_16777215_00_images_blog_086-keszulunk-a-szintvizsgara-03.jpgHozzávalók:

1 kg finom liszt
25 dkg margarin
4 dl tejföl
1 tojás
1 élesztő
1 evőkanál só
2 evőkanál kakaó
20 dkg reszelt sajt

 

b_240_180_16777215_00_images_blog_086-keszulunk-a-szintvizsgara-04.jpgA lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt (élesztő, 1-2 dl langyos tej, kevés cukor), majd a tejfölt, a tojást, a sót és a reszelt sajtot. Miután jól kidolgoztuk a tésztát, pihentessük legalább 1 óráig hűtőben, ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tojássárgájával megkenjük, a tetejére tehetünk szezámmagot, reszelt sajtot vagy köménymagot. 200 fokos sütőben sütjük 20 percig.


Jó étvágyat kívánunk!

Készítette: 11/szakács osztály
Lakatos Barbara
Lakatos Szilvia
Tóth Anasztázia